Deltidsharmonisk

22 oktober 2005

Varning för ras

Jag har sedan en tid tillbaka haft på känn att mitt huvud kommer att lossna från kroppen. Jag tänker på det när jag handlar, när jag tar en promenad, när jag duschar, när jag deltar i vardagliga samtal. De sista dagarna har jag haft en ryggsäck och en lånad tygväska med mig när jag är ute på stan. Jag vill vara beredd när det knakar till och snabbt kunna gömma undan huvudet. Tygväskan är skitful och väldigt otidsenlig. Det står Coop Konsum på den. Igår när jag skulle hämta Refats unge på dagis tyckte jag att någon eller något sa "timber". Jag vecklade snabbt ut tygväskan och gjorde mig beredd. Men det hände inget. Det sista jag vill är att skrämma ihjäl några av mina medmänniskor.

Lusse säger att hon kommer älska mig med eller utan huvud. Det gör mig ändå orolig och lite ledsen. Kommer jag att kunna se dokumentären om Bob Dylan på SVT i morrn ifall huvudet lossnar i natt? Kommer kompisar att retas och hälla i mig whiskey (som jag hatar passionerat) när vi är på fester? Kommer det att blöda mycket? Jag har så mycket frågor.

4 Comments:

At 1:06 em, Blogger matsomalm said...

Spontan huvudlossning är ingenting farligt, utan helt naturligt i din ålder. Det kan värka lite grann de första dagarna, men avtar sedan gradvis. I regel skriver man inte ut recept på smärtstillande medel, men en del kan uppleva klåda kring den tredje kotan upp till två veckor efter huvudlossning. Det är vanligtvis slemhinnorna som är lite irriterade, men oftast lindras symptomen med Idomin. Nackdelen med huvudlossning är ju naturligtvis att det inte växer ut något nytt huvud där det gamla lossnat, men de flesta upplever inte det som något större problem, utan kan leva sina liv precis som vanligt. I sällsynta fall har läkare, då med tillstånd från Socialstyrelsen, opererat in exempelvis en glödlampa eller en svängdörr där huvudet förut sutitt. Detta är dock ingenting att rekommendera, eftersom kroppen kan stöta bort dessa delar och skapa visst obehag, och bör endast utföras i yttersta nödfall och i samråd med specialistläkare. Du kan dock vara säker på att detta inte kommer att hämma ditt framtida liv, eftersom de flesta sällan använder huvudet till annat än att trä mössor på och täcka med superlim.

Med vänliga hälsningar,

Freebase McNugget
Leg. proktolog

 
At 9:02 em, Blogger Helena said...

Men vad händer om någon gömmer huvudet? Ögonen sitter ju liksom där så det blir ju väldigt svårt att hitta?!

 
At 11:54 fm, Blogger matsomalm said...

Ögonens funktion, precis som exempelvis njurarnas och mjältens, är faktiskt en myt. Det finns inga vetenskapliga belägg för att det är ögonen som gör att vi ser. Synen är i själva verket något som är dels utomkroppsligt, dels inbillat. Det är till exempel därför man hävdar att blinda människor oftast har högre IQ än andra - de har insett att det faktiskt inte finns något att se och spenderar istället sin tid med viktigare saker. Om du skall rannsaka dig själv - när såg du sist någonting som du absolut inte hade velat missa? En film? En Bob Dylan-dokumentär? En tjusig tjej eller en härlig bilkrock? Alla dessa saker är inbillade eller överdrivna. Om du tänker efter kan du säkert hitta på ännu mer spännande saker själv, utan att använda ögonen. De är mest där för att ha något att fästa kontaktlinser på, som i sin tur mest fungerar som smuts- och proteinsamlare. Alltså en hygienfaktor för bäraren och ett litet snack om du det börjar kurra i magen.

 
At 9:09 em, Blogger deltidsharmonisk said...

Cosmo, har du börjat dricka Coca Cola och Dextrosol igen? The Doctor is in da house!

 

Skicka en kommentar

<< Home

Bloggtoppen.se